Atpakaļ
  • LV Articles
  • Jaunumi
  • Bloga ieraksts
  • 01.09.2024

Sajūti Āgenskalnu - iepazīsti apkaimi

Āgenskalns. Šarmanta Rīgas daļa Pārdaugavas pusē, kas ir kā magnēts daudziem apmeklētājiem, kuri vēlas ielūkoties šajā savdabīgajā Rīgas apkaimē. Jā, Āgenskalns ir ideāla vieta, kur dzīvot, - tāds kā mazpilsētas šarms ar seno koku arhitektūru, parkiem, attīstītu infrastruktūru, sabiedrisko dzīvi, pludmali un t.s. Rīgas debesskrāpju rajonu, un vien rokas stiepiena attālumā no Rīgas centra.

Noskaties četras sērijas, iepazīsti apkaimi no jauna, uzzini un atklāj iespējams savas jaunās, mīļākās vietas!
Pirmajā "Sajūti Āgenskalnu" raidījumā iepazīsim Kristu, bijušo centra meiteni, kas vēl tikai nesen pieņēma lēmumu pārcelties uz dzīvi šajā apkaimē un savu lēmumu galīgi nenožēlo! Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

SAJŪTI ĀGENSKALNU ⟩ Bijusī centra meitene Krista par lēmumu pārcelties uz sirdsāģīti* (tvnet.lv)

Savukārt Jānis ir talantīgs fotogrāfs, allaž sirdī brīvmākslinieks, kurš nu jau astoņus gadus ir uzticīgs Āģītim jeb Āgenskalnam. Jānis mums šo mīlīgo apkaimi parādīs no sava skatu punkta, un, tā kā viņš ir mākslinieks, noteikti šajā sērijā ieraudzīsim Āgenskalna slēptākās pērles un kontrastus, ko citi nemaz nepamana. Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

SAJŪTI ĀGENSKALNU ⟩ "Āgenskalns atrada mani!" Āģīša slēptākās pērles fotogrāfa Jāņa Škapara acīm (tvnet.lv)

Runā, ka tie, kas iemīl Āģīti (Āgenskalnu), iemīl to uz mūžu. Tāpēc iepazīsim žurnālisti Gerdu, kura ir "iekritusi", jo nu jau teju divdesmit gadus nespēj iedomāties savu dzīvi bez šā vēsturiski hipsterīgā rajona ikdienas. Kas Gerdai lika iemīlēties šajā rajonā, tūlīt pat uzzināsim! Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

SAJŪTI ĀGENSKALNU ⟩ Te viss ir pa īstam! Laiskie Āgenskalna runči, bērnu nobrāztie ceļgali un bučas zem ceriņkrūma (tvnet.lv)

Noslēdzošais ceļojums Māras izbraucienā. 

SAJŪTI ĀGENSKALNU ⟩ "Selfijs" ar eksprezidenti un kāzinieki Āgenskalna tirgū: Māra Sleja izbraukā sirdsāģīti* (tvnet.lv)

Projekts tapis sadarbībā ar TVNET
Foto: Jānis Škapars (Tvnet)