Atpakaļ
  • LV Articles
  • Bloga ieraksts
  • 17.12.2024
  • 15 skatÄ«jumi

🎁 Kripatiņas radoÅ”uma, Ŕķipsniņa mÄ«lestÄ«bas un salds pārsteigums gatavs ā€“ Ziemassvētku dāvana burciņā.

šŸŽ„ Izvēlies, kura recepte tev vai saņēmējam labāk tÄ«k:



šŸŖ Cepumi ar Å”okolādes gabaliņiem
ā€¢ 1 l burka
ā€¢ 1 tējkarote vaniļas cukura
ā€¢ 220 g miltu
ā€¢ 1 tējkarote cepamā pulvera
ā€¢ Ā½ tējkarote sāls
ā€¢ 110 g brÅ«nā cukura
ā€¢ 150 g gaiÅ”ais muskovado cukurs
ā€¢ 100 g Å”okolādes gabaliņu (chocolate chips)
ā€¢ 100 g lazdu riekstu
ā€¢ 1 ola (pievieno pēc tam)
ā€¢ 180 g izkausēta sviesta (pievieno pēc tam)
šŸ‘©ā€šŸ³ PagatavoÅ”ana:
1. Lielā bļodā ber sauso sastāvdaļu maisÄ«jumu (iztukÅ”o visu burciņu). Visas sastāvdaļas samaisa kopā.
2. Izkausē sviestu uz mazas liesmas.
3. Mazā bļodiņā sakuļ olu.
4. Lielajā bļodā sausajām sastāvdaļām pievieno olu un izkausēto sviestu. Samaisa viendabīgā masā. Veido cepumu bumbiņas.
5. Cepumu bumbiņas liek uz cepeÅ”pannas, kas izklāta ar cepamo papÄ«ru un cep 180 grādos sakarsētā krāsnÄ« aptuveni 10-12 minÅ«tes, tas bÅ«s atkarÄ«gs no cepumu izmēra.

šŸ« Braunijs ar Å”okolādes gabaliņiem
ā€¢ 1 l burka
ā€¢ 200 g miltu
ā€¢ 150 g gaiŔā muskovado cukura
ā€¢ 130 g cukurs
ā€¢ 1 tējkarote sāls
ā€¢ 1 tējkarote cepamā pulvera
ā€¢ 40 g kakao pulvera
ā€¢ 100 g Å”okolādes
ā€¢ 60 g valriekstu
ā€¢ 3 olas (pievieno pēc tam)
ā€¢ 200 g izkausēta sviesta ( pievieno pēc tam)

šŸ‘©ā€šŸ³ PagatavoÅ”ana:
1. Lielā bļodā ber sauso sastāvdaļu maisÄ«jumu (iztukÅ”o visu burciņu). Visas sastāvdaļas samaisa kopā.
2. Izkausē sviestu uz mazas liesmas.
3. Mazā bļodiņā sakuļ olas.
4. Lielajā bļodā sausajām sastāvdaļām pievieno olas un izkausēto sviestu. Samaisa viendabīgā masā.
5. MÄ«klu liek cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papÄ«ru un cep 180 grādos sakarsētā krāsnÄ« aptuveni 20-22 minÅ«tes. Pēc cepÅ”anas braunijs jāatdzesē, lai to varētu sagriezt gabaliņos.

Paldies Arens Riga komandai par uzņemÅ”anu!