Ja Lieldienās plāno uzņemt viesus, mums ir lieliska ideja, ko celt galdā! 🐣
Kišs ir gards un viegli pagatavojams ēdiens, kas noteikti iepriecinās ikvienu ciemiņu. 😊
👉Kas tev būs vajadzīgs?
🧀Siera mīklai:
150 g milti
150 g sviests
50 g cietais siers
2-4 ēdamkarotes auksts ūdens
Sāls, malti melnie pipari
🥘Pildījumam:
1 purava baltā daļa
140 g bekons
1 tējkarote olīveļļa
5 olas
200 g saldais krējums
Sāls, pipari
100 g cietais siers
🍅Dekorēšanai:
Ķiršu tomāti
Rukola
👉 Pagatavošana:
1) Virtuves kombainā ber miltus, pievieno rīvētu cieto sieru, aukstu sviestu gabaliņos, sāli un maltus melnos piparus. Visu virtuves kombainā samaisi kopā smiltīm līdzīgā konsistencē!
2) Pievieno 3-4 ēdamkarotes auksta ūdens, turpini maisīt ar virtuves kombainu, līdz mīkla sāk lipt kopā. Tad to izber uz darba virsmas, ar rokām saveļ mīklas bumbu, ietin cepamajā papīrā vai pārikas plēvē un liec ledusskapī uz ½ stundu!
3) Tikmēr sagatavo apaļu kūkas formu, izklāj tajā cepamo papīru!
4) Smalki sakapā bekonu un puravu, lej pannā olīveļļu, apcep bekonu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno sakapāto puravu un cep līdz bekons zeltains un puravs mīksts!
5) Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem!
6) Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē un ieklāj kūkas formā, izlīdzini un piespied maliņas, tā, lai nav caurumu. Izklāj cepamo papīru arī mīklas virspusē un formā ieber pupiņas vai kādus citus graudaugus smagumam un zem šāda sloga cep 15 minūtes.
7) Tikmēr līdz galam pagatavo pildījumu. Lielā bļodā iesit olas, pievieno saldo krējumu, rīvēto sieru, apcepto bekonu un puravus. Visu samaisi kopā!
8) Kad mīkla pacepusies 15 minūtes, tad noņem cepamā papīra pupu sainīti no mīklas. Mīklas groziņā ielej sagatavoto pildījumu un cep 25 minūtes, līdz pildījums vairs nav tekošs.
9) Ņem ārā no krāsns, nedaudz padzesē, izdekorē ar rukolas salātlapām un ķiršu tomātiem. Tad vari griezt kišu gabalos un pasniegt! 🍽️
Lai labi garšo un priecīgas Lieldienas! 🐰🌷
Paldies Arens par viesmīlīgo uzņemšanu! 🙏