Atpakaļ
  • LV Articles
  • Jaunumi
  • 02.09.2024

"Grafīts" Bieriņos gatavojas atvērto durvju dienai

Jaunā Bieriņu dzīvojamā projekta “Grafīts” būvniecības darbi ir pabeigti un straujiem soļiem tuvojas ēkas nodošana ekspluatācijā. Projekts ir īpašs ar to, ka lielāko mājokļu apjomu veido 3 un 4 istabu dzīvokļi, kas savā ziņā jau liecina par to, ka projekta iedzīvotāju sastāvs būs izteikti ģimenisks. Tamdēļ par projekta atrašanās vietu izvēlēti zaļie un mierīgie Bieriņi – rajons, kam raksturīga savrupmāju apbūve un dzīve norit savā, īpašā ritmā.

“Grafīts” ir viens no retajiem daudzdzīvokļu jaunajiem projektiem šajā apkaimē, tāpēc gan ēkas lielums, gan arhitektūra, gan piedāvātais dzīvokļu apjoms ir pielāgots apkaimes vēsturiskajam apveidam, sargājot Bieriņos esošo mazpilsētas sajūtu. Savukārt blakus esošais Āgenskalns ar savu šarmanto tirgu, stilīgajām kafejnīcām un restorāniem, parkiem un ūdenstilpēm ir lielisks savienojums starp mierīgajiem Bieriņiem un aktīvāko Rīgas daļu, kur atrodas neskaitāmas ikdienā nepieciešamās iestādes un pakalpojumu sniedzēji. Tāpat īsā laikā no Liepājas ielas var izbraukt uz Jūrmalas šosejas, pa kuru ērti iespējams nokļūt līdz jūrai.

“Grafītam” izvēlēta vienkārša, bet eleganta arhitektūra ar pelēcīgiem fasādes toņiem un ēkai ir tikai 4 stāvi. Kopumā projektā izbūvēti 72 divu, trīs un četristabu dzīvokļi. Jaunajai ēkai piemīt visas "YIT" projektiem raksturīgās kvalitātes – pārdomāti un ergonomiski plānojumi, kvalitatīvi un pārbaudīti apdares materiāli un santehnika. Daļai dzīvokļu pieejamas divas pilnībā labiekārtotas vannas istabas – ar dušu un vannu. Noteiktiem 3 istabu dzīvokļiem izveidota arī papildu palīgtelpa, ko varēs izmantot gan lietu uzglabāšanai, gan kā saimniecības telpu. Katram mājoklim ir savs balkons, kas ļauj pilnībā izbaudīt zaļās apkaimes priekšrocības.

Saskaņā ar būvprojektu un veiktajiem aprēķiniem, ēkas energopatēriņš sasniedz A energoefektivitātes klasi, kas nozīmē, ka nepieciešams mazāks enerģijas daudzums, lai telpās sasniegtu nepieciešamo komforta līmeni. Vienlaikus, izmantojot rekuperācijas sistēmu, būs sasniegts mazāks kopējo energoresursu patēriņš siltuma ražošanai, kas rezultēsies mazākos izdevumos iedzīvotājiem un augstākā ēkas komforta klasē. Ēkai paredzēta lokālā gāzes apkure ar individuālu siltuma uzskaiti un radiatori ar termoregulatoriem. Tāpat individuāli tiks uzskaitīts gan aukstā un karstā ūdens, gan elektrības patēriņš.

"Grafīts" Bieriņos gatavojas nodošanai ekspluatācijā un atvērto durvju dienai - Nekustamo īpašumu ziņas - City24.lv nekustamo īpašumu sludinājumu portāls

Nams sastāv no divām sekcijām, kas apvienotas ar kopējo pagrabstāvu, kur atrodas pazemes autostāvvietas. Projekts izceļas ar spēju piedāvāt autostāvvietas 90% no esošā dzīvokļu skaita. Auto novietošana būs iespējama ne tikai pazemē, bet arī virszemē, turklāt padomāts arī par elektroauto īpašniekiem – šos spēkratus uzlādēt varēs uzlādēt pazemes autostāvvietā. Pagrabstāvā atrodas arī 62 noliktavas, kuras šajā projektā ir pieejamas īpaši kuplā skaitā, turklāt iedzīvotāji tās varēs iegādāties, izvēloties no dažādiem izmēriem, ņemot vērā vajadzības, ko pieprasa vaļasprieki un dzīvesstils. Neskatoties uz nelielo stāvu skaitu, abas kāpņu telpas ir aprīkotas ar liftu.

Teritorija ir labiekārtota, tajā izveidoti gājēju celiņi, apzaļumojums, bērnu rotaļlaukums un atpūtas zona. Projekta zaļo zonu paspilgtina arī dažādi jauni augi un apstādījumi, kā arī teritorijā jau esošie dižkoki. Atpūtai paredzētā infrastruktūra apzināti ierīkota tālāk no ielas un gaumīgi apzaļumoto un labiekārtoto teritoriju ieskauj žogs. Iebrauktuve teritorijā ir aprīkota ar automātisko barjeru un piekļuve teritorijai paredzēta no Liepājas ielas.

14. septembrī “Grafītā, Liepājas ielā 37c, Bieriņos notiks atvērto durvju diena. Pasākuma apmeklētājiem - īpaši izdevīgs mājokļa iegādes piedāvājums, ar ieguvumu līdz 10 000 EUR, atkarībā no dzīvokļa tipa. Piesaki savu dalību, sekojot saitei, un nepalaid garām iespēju izvēlēties sev tīkamāko mājokli!