Atpakaļ
  • LV Articles
  • Jaunumi
  • 27.08.2024

Purvciemā nodots ekspluatācijā YIT projekta “Silvas nami” 5. nams

Ātrāk nekā plānots aizvadītajā nedēļā būvkopmānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT LATVIJA" (YIT) ekspluatācijā nodevis projekta “Silvas nami” 5.namu, kas atrodas Purvciemā, Dzelzavas ielā. Reaģējot uz pircēju pieprasījumu, jaunajā projektā gandrīz 20% dzīvokļu tiks pārdoti ar jau iekļautu virtuves iekārtu un tehniku. Tā kā ēkai ir A+ klases energosertifikāts, tas dzīvokļu īpašniekiem ļaus samazināt īpašuma uzturēšanas izmaksas.

Projekta “Silvas nami” 5.namā iegādei ir pieejami 2 līdz 4 istabu dzīvokļi ar iekštelpu platību no 42 m2 līdz 73,55 m2, ka arī visi dzīvokļi ir ar pilno apdari. Namā izbūvēta arī ventilācijas rekuperācijas sistēma, kas vēl vairāk uzlabos ēkas energoefektivitāti un iedzīvotāju komfortu. Iegādei pieejamas arī lielāks skaits individuālo noliktavu telpu un koplietošanas ratiņu telpa. Savukārt noteiktam skaitam autostāvvietu būs iespējams uzstādīt arī elektrouzlādes iekārtas. Šobrīd dzīvokļu cenas “Silvas nami” ir sākot no 95 700 eiro.

SIA „YIT LATVIJA“ valdes loceklis Andris Božē: “Šī brīža mājokļa pircēju paradumu tendences liecina, ka daļa vēlas iegādāties dzīvokli uzreiz ar aprīkotu virtuves iekārtu un plašāku noliktavas telpu. Šos aspektus mēs ņēmām vērā, strādājot pie “Silvas nami” projekta attīstības. Tāpat, analizējot tirgus tendences, jāatzīst, ka projekts cenas ziņā ir viens no pieejamākajiem jaunajiem projektiem Daugavas labajā krastā, jo šobrīd  vidējās dzīvokļu ir sākot no 2300 eiro/m2. Projekta ieguvums ir arī plaša zaļā zona ar daudzveidīgu labiekārtojumu un iespējām, kā aktīvi pavadīt laiku.”

Sākotnēji “Silvas nami” būvprojektu bija plānots pilnībā pabeigt šī gada nogalē, tomēr, izmantojot būvniecības procesa digitalizāciju, sākot no iespējām, ko sniedz BIM sistēma, moderni būvdarbu plānošanas rīki, piemēram, Takt Planning un LEAN, projekts pabeigts ātrāk un efektīvāk. Lielu pienesumu projekta ātrākai nodošanai ekspluatācijā ir devis arī Rīgas pašvaldības ieviestais “zaļais koridors” jeb paātrināta kārtība būvniecības ieceru izskatīšanai un saskaņošanai. Jau sākotnēji “Silvas nami” projekts tika izstrādāts, lai pircējam mērķtiecīgi samazinātu kopējo dzīvokļa cenu. Tas izdarīts,  plānojot kompaktus un funkcionālus dzīvokļus un izmantojot Somijā gūto pieredzi.

“Īstenojot būvprojektu, kas balstīts modernākajās būvniecības tehnoloģijās un metodēs, mēs ne vien ceļam nozares prestižu un attīstāmies, bet arī ļaujam ātrāk pircējiem uzsākt dzīvi jaunās, kvalitatīvās, energoefektīvās un ilgtspējīgās mājās. “Silvas namu” aktualitāti apstiprina līdz šim saņemtās iedzīvotāju atsauksmes un pieprasījums pēc katra iepriekšējā nama realizēšanas. Projekts ir atzīts arī nozares profesionāļu vidū, saņemot 2.vietu “Gada labākā būve Latvijā 2023” kategorijā BIM objekts,” uzsver A.Božē.

Komentējot šā brīža pieprasījumu pēc dzīvokļiem “Silvas nami” 5.namā, pieprasījums ir stabils, interese pieaug un rezervēti līdz šim ir  20% dzīvokļu, savukārt projekta 4.namā teju visi dzīvokļi ir jau pārdoti. A.Božē uzsver, ka jau šobrīd, ņemot vērā ECB uzsākto kredītprocentu likmju samazināšanas procesu un vietējo banku atsaucību samazināt pievienotās likmes, hipotekāro kredītu likmes kļūst zemākas, pie kam šim procesam ir izteikti pozitīva virzība hipotekāro kredītu pieejamības uzlabošanā.

Par YIT
YIT ir vadošais būvniecības un attīstības uzņēmums, balstoties uz vairāk nekā 110 gadu pieredzi. YIT veido un būvē ilgtspējīgu dzīves vidi: funkcionālus mājokļus, sabiedriskās un komerciālās ēkas un videi draudzīgu infrastruktūru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 4300 profesionāļu 8 valstīs. Uzņēmuma apgrozījums 2023. gadā sasniedza 2,2 miljardus eiro. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā.